24 Eylül 2018
/
By:
NET Destek/
- 0 Comments
/
- Diğer Hizmetlerimiz
Ön Muhasebe Programı Nedir?
Ön Muhasebe Programı işletmelerin kendi bünyesinde yapmış olduğu Müşteri Tahsilatları, Firma Ödemeleri, Fatura Ödemeleri, Genel Gider Kayıtları, Kasa Hareketleri, Banka Hesap Hareketleri, ve Ürün Satışı gibi Parasal ve Stok işlemlerini Basit, Kolay ve Hızlı bir şekilde takip edebilmesi için hazırlanmış programlara Ön Muhasebe Programı denir.
Ön Muhasebe Programları ile genel olarak, Müşteri Alacak Takibi, Firma Borç Takibi, Kasa Hareketleri ( Fatura Ödemeleri ve Genel Giderler ) Takibi, Banka Hareketleri Takibi, Faturalı Satış İşlemleri, Kesilen Fatura Takibi, Stok Kalan Takibi, Çek-Senet Takibi işlemlerini kapsar.
Kullanacağınız Ön Muhasebe Programı Basit, Kolay ve Hızlı olmalıdır. İş yükünüzü artırmak yerine azaltmalı, ihtiyaç duyduğunuz ya da üst biriminizin ve patronunuzun istediği raporları hızlı bir şekilde size sunabilmelidir.
Ön Muhasebe Programı Nasıl Öğrenilir?
Kasa Hesabı Takibi: İşletmenin nakit işlemlerini takip etmektir. Bunu için bir kasa defteri tutulabilir. İşletmenin nakitleri bu defter ile tekip edilebilir. Kasa hesabında işletmeye nakit girişi ve nakit çıkışı olduğu zaman hareket meydana gelir. Bu nedenle her nakit hareketinde kasa defterine kayıt yapılır. Yapılan tahsilatlar ve ödemeler kasa bölümünde izlenir. Böylece işletmenin nakit parası takip ederek günlük gelir ve gider takibi yapılır.
Müşteri (Cari) Hesabı Takibi: İşletmenin birlikte çalıştığı müşterileri takip etmektir. İşletme alıcılarına mal ve hizmet satar. Böylece işletmeye borçlanırlar. İşletme satıcılarından mal ve hizmet alırlar. Böylece işletme satıcılara karşı borçlanır. Cari hesap takibinde buradaki alıcılar ve satıcılar takip edilir. Alıcıların ve satıcıların borç ve alacakları izlenir.
Fatura/İrsaliye İşlemleri: İşletme mal veya hizmet sattığı zaman fatura kesilir. Mal veya hizmet aldığında ise fatura alınır. Buradaki fatura kesme işlemini, gelen, giden fatura ve belgeleri takip eder.
Stok Giriş/Çıkış Takibi: İşletme mal aldığı zaman bunları giriş yapar, mal atıldığı zaman da stoklardan düşer. Böylece malların yani stokların takibini yaparak azalan malları veya biten malları belirleyebilir. Alış faturası ile stoklarımızda artış, satış faturası ile de stoklarımızda azalış meydana gelir.
Çek/Senetleri Takibi: İşletmenin veya müşterilerin çek-senetlerini takip eder. Çek-senetlerin giriş çıkışlarını kaydederek, ne kadar tahsil edilecek ve ne kadar ödenecek çek senet olduğu bilinir. Bunların vadeleri de takip edilerek, ödeme günlerinde ödemeler yapılır, tahsil günlerinde tahsilatlar yapılır.
Banka Hesap Takibi: İşletmenin bankalardaki hesaplarını durumu takip edilir. Bazen işletmenin kasasında nakit olmadığı durumlarda banka hesapları kullanılır. İşletmenin çek ve senetlerinin vadeleri takip edilerek bankada çek veya senedin tahsili için para olup olmadığı takip edilir. Dışarıdan gelen ödemelerde banka hesabı kontrol edilir.
enTİCARİ Nedir?
Küçük bir sohbet fikriydi başlarda, ancak üzerine düşünüldükçe büyüyen büyüdükçe gelişen bir şirket oldu.
İlk olarak, 17 Yıllık yazılım tecrübesini bir üründe sunmayı planlayan ekibimiz gittikçe büyüyen bir ürün gamına sahip olduğunu gördü. Her geçen gün daha da büyüyen bir yazılımın büyüyüşüne şahit oluyorsunuz.
Şuan sektörde hizmet veren yaşı çift basamaklı bir çok yazılım şirketinin ürününün üzerine bir, hatta bir kaç gömlek daha üstün bir yazılım haline gelen enTİCARİ planlarını her geçen gün genişletiyor ve yakaladığı ivme ile yoluna devam ediyor.
İhtiyacınız olduğu her an bizi arayabilirisiniz. Uzman ekip arkadaşlarımızın sizlere en iyi hizmeti sunacağından hiç şüpheniz olmasın.
Siz Değerli Müşterilerimize En İyi Hizmeti Verebilmek İçin Çalışmaktayız.
Detaylı Bilgi İçin Arayınız