E-Reçete Programı
İşyeri Hekimi E-Reçete Programı Kullanımı!
İşyeri Hekimi E-Reçete Programı Kullanımı!

İşyeri Hekimi E-Reçete Programı

İşyeri hekimleri e reçete yazabilmeleri için İşyeri Hekimi Bilgi Doğrulama Şartları Uygun Olmalıdır;

  1. İşyeri Hekimi, Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankası Veri Tabanında kayıtlı olmalıdır
  2. İSG-KATİP Sisteminde Geçerli İşyeri Hekimliği Sertifikası olmalıdır.
  3. İSG-KATİP Sisteminde Onaylı Bir İşyeri Hekimliği Sözleşmesi bulunmalıdır.

E Reçete Yazılım Programı Üzerinden E-Reçete Onaylama Şartlarının Yerinde Olmalıdır;

  1. Tesis Kodu (11XX9903, XX İl Plaka Kodu) tanımlanmış olması gerekmektedir.
  2. Elektronik İmza (USB Dongle ve Pin Kodu) sahibi olması gerekmektedir.
  3. E-Reçete Yazma Programı sahibi olması gerekmektedir.

İSG-Katip web sitesi üzerinden yapılan işyeri hekimlerinin e reçete uygulama duyurusundan da anlaşılacağı gibi tüm e reçete işlemleri Çalışma Bakanlığı üzerinden yürütüleceği görünmektedir.

İşyeri Hekimlerinin e reçete yazma programları, Çalışma Bakanlığı veri tabanına entegrasyonu yapılan özel yazılımlardır.  E reçete programı,  işyeri hekimlerinin elle yazdıkları reçeteleri E-Reçete olarak SGK Medula sistemine gönderecektir. SGK Medula Sistemi zaten Çalışma Bakanlığının kendi sistemi olduğundan dolayı e reçete uygulaması işyeri hekimleri kullanımına açmak kolay olacaktır.

İşyeri Hekimliği E-Reçete Yazılım Programları Özellikleri;

E reçete program özelliklerine bakıldığında temelde hepsi e reçete yazma amaçlarını karşılamaktadır. Ancak e reçete yazma programın alt yapıları birbirinden farklılık gösterdiğinden dolayı kullanım şekliği değişiklik göstermektedir.

E reçete yazma programlarının masaüstü kurulum gerektiren, masaüstü kurulum gerektirmeyen ve web tabanlı yazımlar olarak üç ana başlıkta toplayabiliriz.

  • Masaüstü Kurulum Gerektiren E reçete Programı; Bu yazılımlar bilgisayara bir exe ile kurulum gerektiren programlardır. İşyeri hekimleri e reçete programın yüklendiği bilgisayarı üzerinden e reçete programına giriş yaparak e reçete yazabilir. Bu tür e reçete yazılımları İşyeri sağlık ve güvenlik birimleri için kullanımına uygun, ortak sağlık ve güvenlik birimi ve bireysel çalışan işyeri hekimlerinin kullanımına pek uygun değildir.
  • Masaüstü Kurulum Gerektirmeyen Harici Bellek Üzerinden Çalışan e reçete Programı; Bu yazılımlar, bilgisayara kurulum gerektirmeden taşınabilir USB bellek veya harici hard-disk üzerinden e reçete uygulamasının çalıştırılmasıyla kullanılabilen yazılımlardır. E reçete programının USB bellek veya harici hard-disk taşınabilir olması büyük kolaylık gibi görünse de beraberinde çok büyük risk taşımaktadır.  E reçete uygulamasının yüklü olduğu bellek yada diskin kaybolma yada bozulma olasılığının yüksek olması hekimleri tekrar düşünmeye sevk etmektedir.
  • Web Tabanlı e reçete Programı; Bu yazılımlar e reçete uygulamasında, masaüstü veya dizüstü bilgisayar, akıllı telefonlar ve tablet gibi internetin olduğu her platformda kullanımın olması avantajıyla her türlü çalışmalarda tercih edilmektedir. OSGB e reçete uygulamasında, İSGB e reçete uygulamasında veya bireysel işyeri hekimliği e reçete uygulamasında en kolay ve hızlı olarak beklentilere cevap verecek e reçete program türüdür.
    İşyeri hekimleri de artık e-reçete kullanımına başlayacaktır. Çalışma Bakanlığı https://isgkatip.csgb.gov.tr/ web adresinden 02.10.2017 tarihinde yaptığı duyuru aşağıda yer almaktadır;“Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin en kolay ve en etkin yoldan kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulması amacıyla Bakanlığımızca yürütülen tüm uygulamalarda e-devlet yapısının kullanılması yönünde çalışılmaktadır.6331 sayılı Kanununun 6 ncı maddesinde belirtilen iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin elektronik ortamda yönetilebilmesi hedeflenmektedir. Bu maksatla kurulacak iş yeri bilgi yönetim sisteminin ilk uygulaması olan “elektronik işyeri hekim uygulaması” başlatılmıştır.İşyerlerinde çalışan 4/a statüsündeki kişiler için düzenlenecek reçetelerin karşılanabilmesi için, işyeri hekiminin Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankası uygulamasında kaydı olup, İSG-KATİP üzerinden de görevlendirilmelerinin bulunması gerekmektedir.İşyeri hekimlerinin e-reçete düzenleyebilmeleri için; Sosyal Güvenlik Kurumu Medula Uygulamaları altında yer alan e-reçete web servisinin entegre edildiği bir otomasyon teminin ve 31.12.2017 tarihinde zorunlu olması planlanan imzalı e-reçete işlemleri için elektronik imza teminin yapılması önem arz etmektedir.NOT: İşyeri hekimi tarafından yazılan reçetelerin ödenmesinde aşağıdaki hususlar dikkate alınmaktadır.– İşyeri hekiminin Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankasına kayıtlı olması gerekmektedir. Kayıt işlemi için İl Sağlık Müdürlüklerine müracaat edilmelidir.

    Telefon : +90 (216) 392 0 222

    E-posta :[email protected]

    Detaylı İletişim İçin Tıklayınız

×
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
happy wheels